Nieuws

Waar en wanneer vindt de loting voor de kwartfinales van de Europa League plaats?

Waar en wanneer vindt de loting voor de kwartfinales van de Europa League plaats?

17-03-2023 06:45 Laatste update: 10:43

Nu de duels in de achtste finale van de Europa League achter de rug zijn, kunnen we gaan kijken naar welke prachtige affiches er in de volgende ronde uit de koker kunnen komen. Wanneer vindt de eerstvolgende Europa League-loting plaats? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

In totaal zijn er nog acht ploegen actief in het een na hoogste Europese toernooi voor clubteams: Sporting Portugal, Union Saint-Gilliose, Bayer Leverkusen, AS Roma, Manchester United, Juventus, Sevilla FC én onze Nederlandse trots Feyenoord. Slechts vier van deze acht clubs kunnen de halve finale van de Europa League bereiken. 

Als die plekken zijn ingevuld wordt er direct geloot voor de kwartfinales, de halve finales en de finale. De loting zal plaatsvinden op 17 maart om 13.00 uur in het House of European Football in Nyon, Zwitserland. Het gaat om een open loting. Dat wil zeggen dat elk team elk ander team kan loting. Er kunnen dus ook affiches tussen twee clubs uit hetzelfde land uit de koker komen.

De eerste wedstrijden in de kwartfinales zullen vervolgens op donderdag 13 april 2023 plaatsvinden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!