Nieuws

AZ heeft sterkhouder bijna terug: 'Hoop volgende week dingen met de groep te doen'

AZ heeft sterkhouder bijna terug: 'Hoop volgende week dingen met de groep te doen'

04-03-2023 14:47

Sam Beukema is op de weg terug bij AZ. De centrale verdediger raakte begin januari geblesseerd in het duel met SC Heerenveen, maar hij maakt weer bijna onderdeel uit van de groepstraining.

Beukema liep een knieblessure op, die aanvankelijk wat erger werd ingeschat dan gedacht. "Het gaat goed", begint de verdediger op de officiële kanalen van AZ. "Inmiddels vermaak ik mij wel weer. Ik zit weer lekker buiten te ballen op het veld. De eerste weken zat ik alleen maar in de gym. Op een gegeven moment komen die muren op je af. We hadden een aantal jongens die geblesseerd waren en dan heb je elkaar nog wel, maar ik ben echt heel blij dat ik buiten steeds meer dingen kan doen."

Het einde van het revalidatietraject komt in middels langzaam tot zijn eind en dus komt een rentree aardig dichtbij. "We zitten echt te bouwen naar het moment dat ik weer richting de groep ga. Ik hoop volgende week dan ook zeker weer dingen in de groep te doen. Dan is het kijken hoe het gaat. Het is eigenlijk elke dag weer kijken hoe de knie reageert. Ik moet ook weer het vertrouwen krijgen dat het goed zit met de knie en ik alles weer kan doen. Als dat moment er is, kunnen we weer vol gas."