Transfernieuws

'Udinese werkt hard aan terugkeer van nog geen jaar vertrokken Nederlander'

'Udinese werkt hard aan terugkeer van nog geen jaar vertrokken Nederlander'

01-03-2023 15:42

Udinese werkt aan een terugkeer van Marvin Zeegelaar, meldt Fabrizio Romano. De Nederlander zat sinds dit seizoen zonder club, maar kan mogelijk terugkeren in de Serie A.

Volgens de Italiaans transferexpert moet Zeegelaar dienen als vervanger van de geblesseerde Udinese-back Enzo Ebosse. De Nederlander heeft alweer meegetraind met de groep en de nodige medische tests afgelegd, waardoor het nu wachten is op het besluit van de Italiaanse clubleiding.

Een mogelijke hereniging van Zeegelaar met Udinese is opmerkelijk. De Nederlande speelde in totaal zo’n drie seizoenen voor de Italianen, maar zijn contract werd afgelopen zomer niet verlengd. Daardoor kwam Zeegelaar zonder club te zitten, maar het Italiaanse voetballeven lijkt hem weer in de armen te sluiten.

Zeeglaar kwam in het begin van zijn loopbaan ook in de Eredivisie uit. De geboren Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vier wedstrijden meespeelde in de hoofdmacht. Na een half jaar bij Excelsior vervolgde hij zijn carrière bij Elazığspor, Blackpool, Rio Ave, Sporting Portugal, Watford en Udinese.