Nieuws

Madrid-fans vallen over Alaba na stem op FIFA-gala: 'Bepaal ik niet alleen'

Madrid-fans vallen over Alaba na stem op FIFA-gala: 'Bepaal ik niet alleen'

28-02-2023 11:00 Laatste update: 11:01

David Alaba heeft het aan de stok met een deel van de achterban van Real Madrid. De verdediger zette als afgevaardigde van Oostenrijk Lionel Messi op de eerste plek op de FIFA Speler van het Jaar-awards in plaats van Karim Benzema.

De keuze van Alaba schiet in het verkeerde keelgat bij veel fans van Real, gezien het boegbeeld van de rivaal als nummer één werd gekozen. Karim Benzema kreeg de tweede plek toegewezen door Oostenrijk en Kylian Mbappé landde op plek drie.

Alaba heeft inmiddels geprobeerd de situatie op te helderen via zijn social media. 'De stem van de Oostenrijkse ploeg is iets wat wij als team hebben afgesproken, die stem komt niet van mij alleen af. Zo wordt dat bepaald. Iedereen weet, vooral Karim zelf, hoe veel ik hem respecteer. Voor mij is hij de beste aanvaller ter wereld', liet Alaba weten op Twitter.

In Madrid is men ontzet over het feit dat geen enkele speler of trainer in de prijzen is gevallen. Vinícius Jr., die het al lange tijd op de heupen heeft bij De Koninklijke, was niet eens genomineerd. Volgens Marca en SPORT is dat ook de reden dat de Madrileense club geen afgevaardigden stuurde naar het evenement.