Nieuws

ED: veldbestormer PSV had al een stadionverbod in Eindhoven

ED: veldbestormer PSV had al een stadionverbod in Eindhoven

23-02-2023 23:41

De veldbestormer die donderdagavond het duel tussen PSV en Sevilla FC verstoorde, had al een jarenlang stadionverbod op zijn naam staan in het Philips Stadion. Dat melden meerdere bronnen aan het Eindhovens Dagblad.

De twintigjarige supporter zorgde eerder al voor problemen en had al een stadionverbod bij de club. Het weerhield de man er echter niet van langs de toegangscontrole te komen in het stadion te komen om voor meer problemen te zorgen. 'Dat hij ondanks een stadionverbod bij de toegangscontrole aan de aandacht is ontsnapt, valt PSV aan te rekenen omdat de Eindhovense club eindverantwoordelijk is voor een ordentelijk verloop van wedstrijden', schrijft het ED.

Er zijn volgens het dagblad echter meerdere redenen dat het voor clubs moeilijk is dergelijke zaken te controleren. Zo nemen supporters vaak kaarten van elkaar over en kost het te veel handelingssnelheid om iedereen zich te laten legitimeren. Een meldplicht voor mensen die een stadionverbod krijgen zou clubs helpen, maar is juridisch niet haalbaar. PSV was met een 2-0 voorsprong hard op weg om te stunten na de 3-0 nederlaag, maar vanwege de supporter werd het spel in de slotfase stilgelegd. De supporter ging aan de haal met Sevilla-doelman Marko Dmitrovic, die de man op de grond pinde.