Transfernieuws

'Ajax en PSV laten oog vallen op FC Volendam-huurling van Internazionale'

'Ajax en PSV laten oog vallen op FC Volendam-huurling van Internazionale'

22-02-2023 13:16 Laatste update: 13:25

Gaetano Oristanio heeft zich in de kijker gespeeld bij de Nederlandse top. Volgens Calciomercato staat het Italiaanse talent van FC Volendam in de belangstelling van zowel Ajax als PSV.

De 20-jarige Oristanio wordt dit seizoen voor het tweede jaar aan Volendam verhuurd door Internazionale. De middenvelder maakt een goede ontwikkeling door en volgens de Italiaanse krant is dat ook Ajax en PSV niet onopgevallen gebleven. De twee Nederlandse topclubs zouden de jongeling al heel het seizoen in de gaten houden.

Naast Ajax en PSV is er ook interesse vanuit Italië. Bologna zou afgelopen winter al hebben aangeklopt in Milaan, maar tevergeefs. De club uit Noord-Italië zou de Italiaanse topclub niet hebben kunnen overtuigen om Oristiano al definitief over te nemen in januari. Het bestuur van Nerazzurri zal na dit seizoen een beslissing nemen over de toekomst van het talent.

De samenwerking tussen Volendam en Internazionale is tot nu toe een succesvolle gebleken. Afgelopen seizoen wist spits Samuele Mulattieri er negentien te maken in de Keuken Kampioen Divisie. Ook doelman Filip Stankovic – zoon van clublegende Dejan Stankovic – is ook nog een jaar verhuurd aan Volendam.