Nieuws

Barcelona wederom in het nauw: 'Tweehonderd miljoen euro besparen komende zomer'

Barcelona wederom in het nauw: 'Tweehonderd miljoen euro besparen komende zomer'

21-02-2023 08:03
1

Javier Tebas stelt dat FC Barcelona flink moet bezuinigen komende zomer. De La Liga-baas bevestigt dat de Catalanen tweehonderd miljoen euro moeten besparen om nieuwe spelers te kunnen halen.

Dat de financiële situatie in Barcelona penibel te noemen is, is al enige tijd duidelijk. De Catalanen kregen het afgelopen zomer voor elkaar om via boekhoudkundige truckjes onder meer Jules Koundé, Robert Lewandowski en Raphinha vast te leggen. Volgens Tebas is het daar vanaf nu mee gedaan. "Barcelona heeft gewerkt met eenmalige hefbomen, waardoor ze de uitgaven hebben kunnen doen die ze dit seizoen gedaan hebben", vertelde Tebas op een conferentie over salarislimieten in het Spaanse voetbal. "Maar dat kunnen ze komende zomer niet nog een keer doen. Ze moeten of hun inkomen verhogen, of de uitgaven verlagen."

De Spanjaard stelt dat de Catalanen komende zomer flink het mes in de begroting moeten zetten om nieuwe spelers te kunnen halen. "Ze zullen zo'n tweehonderd miljoen euro op de loonkosten moeten besparen. Dat kan door spelers te verkopen, de inkomsten te verhogen of een mix daarvan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!