Barcelona en De Jong maken geen fout in eigen huis en rekenen af met Cadiz

19-02-2023 22:49

FC Barcelona heeft geen fout gemaakt in de strijd om de titel in de Primera División. De Catalanen besliste de wedstrijd al in de eerste helft tegen Cadiz CF: 2-0.

Met Frenkie de Jong in de basis begon Barcelona aan de wedstrijd tegen Cadiz. De wedstrijd kwam wat langzaam op gang en de kansen waren op het begin spaarzaam. Wel viel Ferran Torres op. De Spanjaard begon aan op de rechtervleugel en liet het publiek in het Spotify Camp Nou een aantal keer opveren met zijn acties.

Kort voor rust brak Barcelona de ban. Het was Sergi Roberto – die naast De Jong op het middenveld speelde – die het beslissende zetje gaf. Enkele minuten later was het ook Robert Lewandowski die een duit in het zakje deed. De Pool maakte een eind aan zijn doelpuntendroogte en scoorde sinds eind oktober weer eens in het eigen stadion.

Na rust was de spits dicht bij zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De actie eindigde alleen met een knal op de lat. Barcelona drong nog wat aan en trainer Xavi besloot na een ruim een uur om De Jong te wisselen, maar verzuimde om meer doelpunten te maken. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-0.

Door de overwinning blijft het gat met nummer twee Real Madrid acht punten. Aanstaande donderdag reizen de Catalanen af naar Old Trafford, om de return in de Europa League tegen Manchester United te spelen. Afgelopen donderdag eindigde het eerste duel in een 2-2.