Nieuws

Westerveld houdt vertrouwen in Gakpo: 'Goede speler, alleen nog wat te lief'

Westerveld houdt vertrouwen in Gakpo: 'Goede speler, alleen nog wat te lief'

21-02-2023 07:39 Laatste update: 07:48

Sander Westerveld heeft alle vertrouwen in Cody Gakpo bij Liverpool. Volgens de voormalig doelman van The Reds helpt het voor de Nederlander niet mee dat de club dit seizoen dramatisch presteert in de competitie.

Gakpo kende een moeizame start bij Liverpool, maar met twee doelpunten in de laatste twee wedstrijden lijkt de aanvaller een stijgende lijn te pakken te hebben. Westerveld ziet dat de voormalig PSV'er enkel wegens blessures binnen de selectie naar Liverpool is gehaald. "Noodgedwongen. Hij stond aanvankelijk niet op het lijstje, maar er was een aanvaller nodig", vertelt Westerveld bij de NOS. "Het is een goede speler voor Liverpool. Je ziet dat hij het kan, hij is soms alleen nog wat te lief."

De moeizame start van Gakpo bij Liverpool is volgens Westerveld logisch te verklaren. "Hij had bij de topscorers van de Premier League gestaan als hij in een goedlopend team was beland. Nu had hij tijd nodig om zich rustig aan te passen, terwijl hij die tijd helemaal niet kreeg. Hij moest er gelijk staan."

Met een achtste plaats in de competitie gaat het niet voor de wind op Anfield. Toch stelt Westerveld dat de club vast moet houden aan de succesformule van Jürgen Klopp. "Zo lang de supporters, bestuursleden en spelers hem willen houden, blijft hij bij de club. Hij gaat niet zomaar weg. Hij heeft echt iets opgebouwd. Fans die hem weg willen hebben, zijn nepsupporters."