Nieuws

Update: Afscheidsdatum Gakpo bekend: PSV zwaait aanvaller uit tegen Sevilla

Update: Afscheidsdatum Gakpo bekend: PSV zwaait aanvaller uit tegen Sevilla

21-02-2023 16:47 Laatste update: 16:47

Zowel het Eindhovens Dagblad als Voetbal International melden dat Cody Gakpo donderdag de gelegenheid krijgt om afscheid te nemen van het PSV-publiek. Het is nog niet helemaal duidelijk of de aanvaller het lukt om op tijd in Brabant te komen.

Dinsdagavond komt Gakpo mogelijk in actie wanneer Liverpool en Real Madrid de degens kruisen. Donderdag wacht de return voor PSV. Sevilla komt na de 3-0 winstpartij met een goede uitgangspositie naar Eindhoven. Het lijkt dus qua planning prima te kunnen, zowel het ED als VI stelt dat het nog niet duidelijk is of er ruimte is in de agenda van Gakpo voor een afscheid.

Aan de vijftienjarige periode van Gakpo bij PSV (2007-2022) kwam in januari een einde: Liverpool telde vijftig miljoen euro neer om de sterspeler los te weken uit het Philips Stadion. In Engeland had de rechtspoot, die veelvuldig als centrumspits wordt ingezet bij The Reds, even de tijd nodig om zijn draai te vinden. In de afgelopen twee competitieduels met Everton (2-0) en Newcastle United (0-2) maakte hij zijn eerste twee doelpunten.

Update: PSV heeft bevestigd dat er donderdag afscheid wordt genomen van Cody Gakpo. De Eindhovenaren nemen het in eigen huis op tegen Sevilla en moeten daar een achterstand van drie doelpunten goed te zien maken. In de rust wordt de voor vijftig miljoen euro naar Liverpool FC overgestapte aanvaller uitgezwaaid door het Eindhovense publiek.