Wedstrijdverslag

Atlético Madrid dankt invaller Memphis: Nederlander wederom betrokken bij doelpunt

Atlético Madrid dankt invaller Memphis: Nederlander wederom betrokken bij doelpunt

19-02-2023 21:16

Memphis Depay heeft Atlético Madrid met 1-0 van Athletic Bilbao zien winnen. De Nederlander begon op de bank, maar kwam nog wel als invaller in het veld en was ook wéér belangrijk.

Afgelopen weekend was Memphis goud waar voor Atlético door als invaller te scoren tegen Celta de Vigo, maar dat gaf Diegeo Simeone niet genoeg redenen om hem tegen Athletic in de basis te laten starten.

Ook nu mocht Memphis weer invallen, maar dat deed hij in minuut 72 van de wedstrijd bij een 0-0 stand. Dat het 0-0 stond was nog een klein wonder, aangezien Atlético zo’n zeventien keer een schot had gelost, waarvan vijf tussen de palen. Kort na de invalbeurt van Memphis viel het wederom goed voor de Spaanse grootmacht.

Het was niet Memphis, maar Antoine Griezmann die de hoofdrol op zich pakte. De Nederlander hield het balletje goed vast waardoor de Fransman zo door kon lopen. Hij maakte geen fout en schoot Atlético naar de winst.

Door de overwinning staan de Spanjaarden stevig op de vierde plaats in de Primera División. Liefst vijftien punten achter koploper Barcelona, maar de huidige klassering geeft ook recht op Champions League-voetbal, het grote doel van Atlético.