Transfernieuws

'FC Utrecht heeft beet en verwelkomt 'man van zes miljoen euro' terug'

'FC Utrecht heeft beet en verwelkomt 'man van zes miljoen euro' terug'

17-02-2023 16:43

Zakaria Labyad staat voor zijn rentree op de Nederlandse profvelden. De technisch fijnbesnaarde voetballer gaat een contract tekenen bij FC Utrecht. Dat meldt VoetbalPrimeur vrijdagmiddag.

Volgens het online medium zou er reeds sprake zijn van een mondeling akkoord tussen club en speler. Dat de liefde tussen Labyad en de Domstedelingen nog niet bekoeld was na een eerdere periode is duidelijk: de afgelopen drie maanden hield de aanvallende middenvelder zijn conditie al op peil bij FC Utrecht.

Bij de club uit de Domstad werkte Labyad aanvankelijk aan zijn herstel van een zware knieblessure die hij eerder bij Ajax had opgelopen. 'Alle seinen staan inmiddels op groen voor een terugkeer bij Utrecht', schrijft VP. Alleen de medische keuring zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Tussen 2016 en 2018 stond Labyad ook al onder contract bij de subtopper. Zijn sterke spel in die periode leverde hem een transfer op naar de Amsterdamse topclub: Erik ten Hag liet Marc Overmars destijds zes miljoen euro neertellen voor de speler met wie hij eerder samenwerkte in Utrecht. De periode van Labyad bij Ajax werd een flop. Onder meer door blessureleed wist hij in vier jaar tijd amper te overtuigen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!