Nieuws

'Aursnes kan Feyenoord-kassa bij doorverkoop opnieuw flink laten rinkelen'

'Aursnes kan Feyenoord-kassa bij doorverkoop opnieuw flink laten rinkelen'

16-02-2023 11:38

Mogelijk laat Fredrik Aursnes binnen afzienbare tijd nogmaals de Feyenoord-kasse flink rinkelen. Volgens medium 1908 hebben de Rotterdammers een fors doorverkooppercentage bedongen op de Noorse middenvelder.

In de afgelopen zomer verliet Aursnes amper een jaar na zijn komst de Stadionclub al voor een avontuur bij Benfica. In 2021 telde Feyenoord slechts 450.000 euro voor hem neer aan Molde FK. In 2022 incasseerde de huidige Eredivisie-koploper een veelvoud van dat bedrag: voor maximaal vijftien miljoen euro maakte de middenvelder de gang naar De Portugese topclub.

Bij de afspraken rondom de uitgaande transfer naar Benfica zou Feyenoord een doorverkooppercentage van liefst tien procent hebben bedongen, hetzij over de eventueel te maken winst. De Noors international heeft bij De Adelaars een vastee afkoopsom van 50 miljoen euro in zijn contract staan. Feyenoord zou dus, wanneer Aursnes verkocht wordt voor dit bedrag, zo'n 3,5 miljoen euro mogen bijschrijven.

Bij de ploeg van trainer Roger Schmidt is de 27-jarige rechtspoot een vaste kracht in de basis en excelleert hij vrijwel wekelijks. Woensdag werd Aursnes in het Champions League-duel met Club Brugge (0-2 zege) nog verkozen tot Man van de Wedstrijd.