Nieuws

Veeleisende Gullit is kritisch: 'Ik vind dat hij veel meer initiatief moet nemen'

Veeleisende Gullit is kritisch: 'Ik vind dat hij veel meer initiatief moet nemen'

11-02-2023 08:01

Ruud Gullit heeft zijn kritiek geuit op Frenkie de Jong. Volgens de voormalig prof worden er te veel excuses gemaakt als de middenvelder van FC Barcelona een tegenvallende wedstrijd speelt.

Gullit stelt dat De Jong meer branie moet hebben om een grootheid te worden. De analist stoort zich daarom ook aan de smoesjes die worden verzonnen als de middenvelder niet naar behoren speelt. "Wat mij erg stoort is dat iedereen altijd zegt dat dat zijn positie niet is als hij slecht speelt", begint Gullit bij het Ziggo Sport Voetbalcafé. "Hij heeft natuurlijk al vaker op de plek van Sergio Busquets gespeeld en dat ging helemaal niet zo goed. Ik vind gewoon dat hij veel meer het initiatief moet nemen. Als je hem de laatste weken ziet, dan speelt hij veel sneller en gaat alles zo veel directer."

De Jong kan volgens Gullit nog een hoop leren van teamgenoot Busquets. "Omdat die Spanjaard zo langzaam is, heeft hij geleerd om altijd maar vooruit te denken. Dat moet Frenkie ook wel leren. Hij moet weten wanneer hij de bal bij zich kan houden en wanneer hij hem gelijk door moet spelen."