Nieuws

'Liever na 90 minuten klaar, dan dat ik beslissend ben bij de strafschoppen'

'Liever na 90 minuten klaar, dan dat ik beslissend ben bij de strafschoppen'

09-02-2023 08:17

Lars Unnerstall kijkt uit naar het bekerduel met Ajax. De keeper kan een heldenrol op gaan eisen tijdens een eventuele penaltyreeks, desondanks hoopt de Duitser dat het duel donderdagavond eerder afgelopen is.

FC Twente neemt het donderdag in de Grolsch Veste op tegen Ajax. Eerder dit seizoen eindigde het competitieduel tussen beide ploegen in Amsterdam in 0-0, een scenario dat niet ondenkbaar is. "Ik heb liever we donderdag na 90 minuten klaar zijn, dan dat ik beslissend ben bij de strafschoppen", zegt hij in gesprek met Tubantia.

De Tukkers bereidden zich woensdag op de training voor op een eventuele penaltyreeks. Unnerstall wist toen geen enkele strafschop te keren. "Dat spaar ik op voor de wedstrijd", vertelt hij met een grote glimlach. "Ik vind het in de trainingen sowieso moeilijker. Die jongens hebben al zoveel penalty’s op mij genomen. Dan voel je het niet echt meer."

"Je kunt er hele theorieën op loslaten, maar het is ook een beetje gokken", vervolgt Unnerstall. "En soms gok je goed, soms gok je mis. De druk ligt meer bij de nemer dan bij de keeper. Maar laten we het maar gewoon in 90 minuten beslissen."