Man United knokt zich terug tegen Leeds, maar lijdt alsnog puntenverlies

08-02-2023 23:05 Laatste update: 23:18

Manchester United heeft woensdagavond in de Premier League gelijkgespeeld tegen Leeds United. De ploeg van Erik ten Hag kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar knokte zich in de tweede helft terug tot 2-2.

Leeds United begon uitstekend aan het competitieduel op Old Trafford. Voormalig Feyenoord-target Wilfried Gnonto opende na één minuut spelen als de score na een knappe combinatie met Patrick Bamford: 0-1. Kort na de openingstreffer moest voormalig Feyenoorder Luis Sinisterra het veld verlaten wegens een spierblessure, Crysencio Summerville kwam binnen de lijnen voor de Colombiaanse vleugelspits. Niet veel later ging Nederlander Pascal Struijk ook naar de kant, nadat hij een harde knal van Marcus Rashford in zijn gezicht kreeg.

The Peacocks verdubbelde vroeg in de tweede helft de voorsprong, invaller Summerville forceerde een eigen doelpunt van Raphaël Varane. Het leek een dramatische avond te worden voor Ten Hag en zijn mannen, maar Rashford maakte in de 62e minuut de aansluitingstreffer op aangeven van Diogo Dalot: 1-2. Jadon Sancho schoot acht minuten later de 2-2 tegen de touwen. Met nog twintig minuten op de klok deed United er alles aan om een overwinning uit het vuur te slepen. De thuisploeg slaagde hier niet meer in, waardoor de punten verdeeld werden in Manchester.