Nieuws

De Jong kritisch na bekerduel met FC Emmen: 'Dat is gewoon instelling'

De Jong kritisch na bekerduel met FC Emmen: 'Dat is gewoon instelling'

08-02-2023 21:09 Laatste update: 21:12

Luuk de Jong is opgelucht dat PSV woensdagavond de kwartfinale van de KNVB heeft bereikt. De 32-jarige spits, die meer dan drie maanden niet trefzeker was, is erg blij met zijn treffer.

PSV won woensdag met 3-1 van FC Emmen. Toch was De Jong niet helemaal tevreden over het spel van de Eindhovenaren. "In de eerste helft speelden we goed, in een fase zelfs heel goed. Na de 2-0 moeten we doordrukken, maar de tweede helft beginnen we heel slap. Dat is gewoon instelling, je moet zorgen dat iedereen scherp is. Mark Diemers kan zo opendraaien en binnenschieten", doelt de kritische spits op de aansluitingstreffer in gesprek met ESPN.

"Dat mag niet gebeuren. Dat hebben we vaker, een fase met te veel balverlies na elkaar. Dan krijgt een tegenstander meer vertrouwen. Dat moet beter. Nu brengen we onszelf in zo'n moeilijke situatie", vervolgt De Jong, die na mer dan drie maanden weer trefzeker was voor PSV. "Natuurlijk was ik aan een goal toe, je wil altijd scoren en belangrijk zijn."

"Ik ben oud en wijs genoeg om niet extreem te gaan zoeken en mijn ding te blijven doen. Het is menselijk dat je daarover nadenkt en wil dat het wél goed gaat, dan is het lekker dat je een goal kan maken. Ik hoop dat ik het door kan zetten", besluit De Jong.