Nieuws

Labyad verliest arbitragezaak tegen Ajax en moet tienduizenden euro's neertellen

Labyad verliest arbitragezaak tegen Ajax en moet tienduizenden euro's neertellen

06-02-2023 11:34 Laatste update: 11:48
1

De arbitragecommissie van de KNVB heeft Ajax in het gelijk gesteld inzake een geschil met Zakaria Labyad. De oud-speler van de Amsterdammers moet zijn voormalig werkgever bijna 50.000 euro terugbetalen.

Dat blijkt uit het vonnis dat de KNVB maandag heeft gepubliceerd. Labyad scheurde op 12 april 2022 de kruisband van zijn rechterknie op de training, waarna er onduidelijkheid ontstond over wie er verantwoordelijk was voor de gemaakte medische kosten en het inkomensverlies van de inmiddels transfervrije voetballer. Joes Blakborn, advocaat van Labyad, wist het in meerdere gesprekken met Ajax niet eens te worden over de afwikkeling.

Vervolgens werd de gang naar de arbitragecommissie gezet, maar zonder succes. 'Na de schriftelijke toelichting van de standpunten heeft de Utrechter tijdens de behandeling op 9 januari geëist dat Ajax de revalidatie- en operatiekosten alsnog ging bekostigen', schrijft het AD over de zaak. Daarnaast wilde Labyad dus ook financieel gecompenseerd worden.

Aan de andere kant betoogde Derk-Jan van der Kolk, in het bijzijn van onder meer Edwin van der Sar, dat Ajax niet is tekortgeschoten. Labyad eiste in totaal 80.000 euro voor zijn medische kosten en 'een bedrag aan inkomensverlies dat gelijkstond aan het loon dat hij op basis van zijn oude contract over de periode van arbeidsongeschiktheid bij Ajax zou hebben ontvangen'.

Vrijdag werd het eindvonnis uitgesproken. De verzoeken van Labyad werden afgewezen. De nog altijd revaliderende speler moet de proceskosten betalen en daarnaast een kleine 50.000 euro aan Ajax betalen voor operatiekosten, die de Amsterdammers aanvankelijk verrekende met de transitievergoeding. Er is geen mogelijkheid tot beroep.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!