Transfernieuws

Clubloze Labyad duikt op bij FC Utrecht na transfervrij vertrek bij Ajax

Clubloze Labyad duikt op bij FC Utrecht na transfervrij vertrek bij Ajax

03-01-2023 10:04
2

Zakaria Labyad is opgedoken bij FC Utrecht. De clubloze middenvelder werkt de laatste fase van zijn revalidatie af bij de Domstedelingen.

Dat meldt FC Utrecht via Twitter. Labyad raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie als speler van Ajax. De middenvelder kwam niet meer in actie voor de Amsterdammers en had een aflopend contract dat niet werd verlengd. Sinds deze zomer is de technisch begaafde spelverdeler dus clubloos, maar daar gaat mogelijk verandering in komen.

Labyad revalideerde namelijk al eerder bij FC Utrecht en verdiende daar destijds een contract mee in 2017. Uiteindelijk kwam de middenvelder tot 58 duels voor de Domstedelingen. Daarin scoorde Labyad twintig keer en gaf hij zestien assists. Met die prestaties verdiende Labyad in 2018 een transfer naar Ajax, dat zes miljoen euro voor hem betaalde.

Bij de Amsterdammers werd Labyad nooit een onbetwiste basisspeler. Uiteindelijk speelde Labyad 54 duels, waarin hij 13 keer scoorde en tien assists gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!