Nieuws

'Veel interesse voor grootverdiener De Ligt: Juventus denkt aan verkoop'

'Veel interesse voor grootverdiener De Ligt: Juventus denkt aan verkoop'

26-12-2021 14:04 Laatste update: 15:01

Juventus verkeert in financieel zwaar weer, waardoor een vertrek van grootverdiener Matthijs de Ligt niet is uitgesloten. FC Barcelona houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Het is de vraag of de Spanjaarden genoeg financiële middelen hebben om de transfer te realiseren.  

Het hoge salaris van De Ligt zorgt bij de Italiaanse club voor kopzorgen. Volgens Calciomercato toucheert de Nederlander op jaarbasis acht miljoen euro netto, en kan hij via bonussen nog eens vier miljoen euro extra opstrijken.  

FC Barcelona heeft vermeende interesse in de Oranje-international. Sport meldt dat de club alleen zaken kan doen wanneer de Nederlander afstand doet van een aanzienlijk deel van zijn salaris. Het is niet bekend hoe De Ligt hier tegenover staat. 

Het Spaanse medium schrijft dat de mandekker in de belangstelling staat van meerdere Europese clubs. De Oude Dame staat niet onwelwillend tegenover een afscheid, zodat het nog een aanzienlijk deel terugziet van de transfersom van 75 miljoen euro die het in 2019 aan Ajax betaalde. De Blaugranas hebben topprioriteit gemaakt van de komst van een centrale verdediger van wereldklasse, verzekert de krant. De Ligt past in dat geschetste kader.