Nieuws

Van Hanegem heeft geen goed woord over voor PSV: 'Dat is echt verschrikkelijk'

Van Hanegem heeft geen goed woord over voor PSV: 'Dat is echt verschrikkelijk'

04-02-2023 23:26 Laatste update: 17:53
5

Willem van Hanegem is niet te spreken over het spel van PSV. De voormalig prof is op zijn zachtst gezegd niet positief gestemd over het spelbeeld van de Eindhovenaren en noemt het zelfs verschrikkelijk.

Zondagmiddag staat het affiche Feyenoord-PSV op de planning. Van Hanegem blikt in de Willem & Wessel-podcast vooruit en stelt dat er weinig voetbal in de Eindhovense ploeg zit. "Dat is echt verschrikkelijk. Het is ren je rot. Je denkt: die spelers zijn elke dag met elkaar buiten bezig en dan trek je je aan elkaar op. Maar het niveau gaat maar niet omhoog. Er zit geen ontwikkeling in. Heel gek om te zien."

De Kromme heeft ook nog advies voor Feyenoord als het gaat om de spitspositie. Volgens Van Hanegem moet trainer Arne Slot in de punt van de aanval kiezen voor Santiago Giménez. "Hij is een spits die niet alleen maar wegloopt, maar je kan hem ook wel eens in de dekking aanspelen. Danilo is altijd maar onderweg en wil zo snel mogelijk diep gaan. Je ziet tegen FC Twente hoe Gimenez de bal binnen kopte, dat heeft-ie al een paar keer gedaan. Hij was verder wel wat ongelukkig en heeft een aantal kansen verprutst. Of hij een Europese topspits gaat worden? Nou, op een gegeven moment gaan ze wel veel geld voor hem ontvangen. Hij gaat zijn geld wel opbrengen", stelt Van Hanegem.