Nieuws

Supportersverenigingen staken de strijd voor Slegers: 'Geweldig initiatief'

Supportersverenigingen staken de strijd voor Slegers: 'Geweldig initiatief'

02-02-2023 23:36 Laatste update: 03-02-2023 00:02

De supportersverenigingen van PSV en Feyenoord laten zondag in de twaalde minuut de rivaliteit even varen. Beide clubs steunen het initiatief om een minuut lang met de mobiele zaklamp te schijnen voor de ongeneeslijk zieke Thijs Slegers.

Feyenoord treft PSV zondag in De Kuip. Slegers, al jaren een vertrouwd gezicht als perschef van PSV, deelde donderdag het verdrietige nieuws ongeneeslijk ziek te zijn. Supportersvereniging FSV de Feijenoorder riep na dit nieuws op om in de twaalfde minuut een speciaal gebaar te maken richting Slegers. "Wij vragen supporters in De Kuip om in de 12de minuut aanstaande zondag hun mobiele lampje te laten schijnen voor een ieder die hiermee te maken krijgt", refereert de vereniging aan de vreselijke ziekte, leukemie.

Slegers kreeg in 2020 de diagnose van acute leukemie. De behandeling leek aan te slaan, maar donderdag kreeg de perschef te horen dat hij niet meer te genezen is.

Supportersvereniging PSV steunt het initiatief volledig. "In de 12de minuut zetten wij even alle andere sentimenten opzij. Samen schijnen wij een licht voor Thijs en iedereen die hier ook mee te maken heeft!", laat de vereniging weten. Feyenoord en PSV trappen zondag om 14.30 uur af.