Transfernieuws

FC Twente-aanvaller: Ik was in beeld om bij PSV Memphis op te volgen

FC Twente-aanvaller: "Ik was in beeld om bij PSV Memphis op te volgen"

02-02-2023 11:45 Laatste update: 11:47

Het had niet veel gescheeld of Virgil Misidjan had in 2015 de overstap gemaakt naar PSV. Dat vertelt de huidige FC Twente-aanvaller in een interview met Voetbal International.

In 2013 verkaste Misidjan naar Ludogoretz in Bulgarije, om daar vervolgens vijf seizoenen te blijven spelen. "Na anderhalf seizoen had ik de kans om naar Nederland terug te keren", blikt de vleugelaanvaller terug in gesprek met VI. "PSV wilde me hebben. Ik was in beeld als opvolger van Memphis Depay, die na dat seizoen zou gaan vertrekken. Met technisch directeur Marcel Brands had ik een positief gesprek. Hij wilde me een half jaar huren, met optie tot koop."

Van een transfer kwam het uiteindelijk niet. "Ik appte Brands: Alsjeblieft, ik wil echt heel graag naar PSV. Hij stuurde terug dat het niet in zijn handen lag. Dat de eigenaar geen water bij de wijn wilde doen. Ik ben ook naar hem gegaan en legde uit welke kans er voor mij lag." Misidjan ondernam verwoede pogingen de Bulgaar te overtuigen, maar tevergeefs. "Voor de eigenaar was het aan Ludogorets om te bepalen. Kopen of niets, dus."

Inmiddels speelt de 29-jarige linksbuiten sinds 2021 voor FC Twente en is hij bezig aan een sterk tweede seizoen. Misidjan heeft het 'heel goed' naar zijn zin in Enschede, maar houdt de deur voor een vervolgstap open. "Als buitenspeler ben je altijd aantrekkelijk voor buitenlandse clubs, zeker met een aflopend contract. Ik ben ambitieus en hoop nog eens een mooie stap in Europa te zetten."