Nieuws

Flinke domper voor Ten Hag en United: mogelijk einde seizoen voor Eriksen

Flinke domper voor Ten Hag en United: mogelijk einde seizoen voor Eriksen

31-01-2023 13:32

Een flinke tik voor Erik ten Hag en Manchester United. Vaste waarde Christian Eriksen blijkt in het FA Cup-duel met Reading FC (3-1 zege) een flinke enkelblessure te hebben opgelopen. Dat blijkt uit onderzoek, meldt de Engelse grootmacht via de officiële kanalen.

Sinds zijn transfervrije komst naar Old Trafford groeide de Deense spelmaker vrijwel direct uit tot onbetwiste basiskracht in het elftal van Ten Hag. Tot dusver staat de teller op 31 duels in het shirt van Manchester United. Na afloop van het gewonnen bekerduel gaf de Nederlandse manager al aan te vrezen voor een zware blessure van zijn gewaardeerde basiskracht.

Uit het persbericht blijkt dat de Engelse topclub verwacht dat Eriksen voor 'een lange periode' buitenspel zal staan door de kwetsuur. De international moest worden vervangen na een charge van Andy Caroll, die later in het duel kon inrukken met een tweede gele kaart.

De verwachting is dat Eriksen mogelijk eind april of begin mei zijn rentree kan maken. United spreekt tot slot de hoop uit dat de 'consistent spelende' dertigjarige aanwinst nog van waarde kan zijn aan het eind van het seizoen.