Interview

Fledderus: 'Ik ben geen twee-eenheid met Danny Buijs bij FC Groningen'

Fledderus: 'Ik ben geen twee-eenheid met Danny Buijs bij FC Groningen'

22-12-2021 19:38 Laatste update: 19:39

Mark-Jan Fledderus heeft niet overwogen om tijdens het huidige seizoen al afscheid te nemen van trainer Danny Buijs. De oefenmeester zal nu aan het einde van dit seizoen vertrekken.

In gesprek met Voetbal International krijgt Fledderus de vraag waarom hij niet langer door wil gaan met Buijs. De technisch directeur weigert om inhoudelijk antwoord te geven. "Dan ben ik bang dat er dingen uit hun verband worden getrokken. Het is een opeenstapeling van gebeurtenissen."

Dat Buijs en Fledderus niet samen door één deur kunnen, spreekt laatstgenoemde tegen. "Ik lees weleens dat we elkaar hier de tent uit zouden vechten, maar dat is echt niet zo. Wat wel zo is en wat ik kan benoemen, is dat we als td en trainer geen twee-eenheid zijn. Dat gegeven is ook een onderdeel van de beslissing die we genomen hebben. We zitten vaak genoeg op één lijn, maar het volledig goede gevoel richting de toekomst ontbreekt en dat is essentieel om langer met elkaar door te kunnen. Als het echt zo was geweest dat Danny en ik niet met elkaar kunnen samenwerken, hadden we er wel per direct een punt achter gezet."

Flesserus heeft dus niet gedacht aan het direct stopzetten van de samenwerking met Buijs. "We staan er nu wat minder voor, maar ik begrijp best dat de puzzel dit seizoen wat minder snel in elkaar valt, want we zijn in de zomer nogal wat spelers kwijtgeraakt. Als ik naar de hele periode kijk die Danny hier werkt, vind ik dat hij het hartstikke goed heeft gedaan. We hebben een paar keer de play-offs gehaald, spelers hebben zich ontwikkeld en daardoor hebben we een aantal keer goed kunnen verkopen."