Nieuws

Ajax 'gaat opstaan' met 'laatste troef' Schreuder: 'Anders is het einde oefening'

Ajax 'gaat opstaan' met 'laatste troef' Schreuder: 'Anders is het einde oefening'

22-01-2023 11:01
1

Aad de Mos voorspelt dat niet Feyenoord, maar Ajax er met de overwinning vandoor gaat in De Klassieker. De analist denkt dat Alfred Schreuder een 'laatste troef' in petto heeft, laat hij weten bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

De Mos verwacht dat Ajax zal 'opstaan'. "Zo niet, dan is het einde oefening Alfred Schreuder", aldus de oud-trainer van de Amsterdammers. "Schreuder speelt zijn laatste troef uit. Vandaag zullen de spelers van Ajax opstaan. Als alles tegen Ajax is, en dat gevoel heb ik, dan zijn ze het gevaarlijkste."

Marciano Vink kan zich vinden in de woorden van De Mos. De analist denkt dat de Amsterdammers beter voor de dag zullen komen tegen Feyenoord. "Maar dan moeten er wel spelers aan de bal komen die daar comfortabel mee zijn." Er is volgens Vink wel sprake van een crisis in Amsterdam. "Het zelfvertrouwen bij Ajax is laag. Bij Feyenoord ligt de kracht voorin, ze moeten druk zetten want de verdediging van Ajax is niet comfortabel in de opbouw, maar Feyenoord is daar ook niet fantastisch in. Dus dat druk zetten geldt ook voor Ajax."

"Ik denk dat Ajax meer adrenaline heeft. Ajax moet, slechter dan dit kan niet", vervolgt Vink. "In De Kuip zijn ze sowieso tegen je. Ze kunnen niet uitgefloten worden door de eigen aanhang. Dat kan een voordeel zijn."