Nieuws

Klaassen schaamt zich voor resultaten: 'Zo'n zwakke reeks nog nooit meegemaakt'

Klaassen schaamt zich voor resultaten: 'Zo'n zwakke reeks nog nooit meegemaakt'

21-01-2023 09:12 Laatste update: 09:12

Volgens Davy Klaassen is het alarmfase één bij Ajax momenteel. In aanloop naar De Klassieker zit de druk er flink op en moet er volgens de ervaren middenvelder gewonnen worden.

Ajax kreeg het al vijf speelrondes achter elkaar niet voor elkaar om de volle buit te pakken. Hierdoor staan de titelkansen en de positie van trainer Alfred Schreuder onder druk. "Zo'n zwakke reeks heb ik hier nog niet meegemaakt", vertelt Klaassen tegenover Het Parool. "Ik schaam me er ook voor, omdat ik medeverantwoordelijk ben. Alleen wij kunnen er immers iets aan veranderen." Klaassen is vrij duidelijk over de staat van Ajax momenteel. "Als je vijf keer op rij niet wint, dan moet duidelijk zijn voor iedereen: dit is alarmfase 1. Het moet beter en we moeten winnen. Die alarmfase voel je ook omdat je tegen een directe concurrent speelt. Bij winst kom je dichtbij. Verlies je, dan zijn ze met acht punten heel ver weg. De lastige periode en lastige wedstrijd komen nu samen. Dus we moeten gewoon winnen zondag."

Volgens Klaassen was de 1-6 tegen Napoli in de Champions League het absolute dieptepunt. "Op een gegeven moment waren we het echt kwijt", vertelt de middenvelder. "Daarna is het ons ook niet gelukt om uit de sleur te komen. We hebben steeds gezegd dat het zo belangrijk is dat we teruggaan naar de basis, en van daaruit verder bouwen."

Positie Schreuder en vertrek Blind

Door de slechte reeks van de Amsterdammers staat de positie van Schreuder flink onder druk. Als het aan Klaassen ligt, is de wedstrijd tegen Feyenoord niet alles bepalend voor de trainer. "Dat is niet aan mij. Als je vaak niet wint, gaat het in de media en bij fans al snel over de positie van de trainer. Dat is inherent aan topvoetbal." Over zijn goede vriend Daley Blind wil de 29-jarige Klaassen weinig kwijt. "Daley is een maatje van me en Ajax is mijn club. Ik kan en wil er dan ook niks over zeggen. Dat is al zoveel gedaan de voorbije dagen. De focus moet op de Klassieker nu."