Reactie

Klaassen verwijt Ajax veel na puntverlies: 'Misschien irriteert dat nog het meest'

Klaassen verwijt Ajax veel na puntverlies: 'Misschien irriteert dat nog het meest'

08-01-2023 21:46

Davy Klaassen irriteerde zich na het gelijke spel tegen NEC (1-1) aan veel dingen, maar het meest aan dat Ajax niet heeft weten te profiteren van de misstappen van de concurrentie. De middenvelder was goed voor het enige doelpunt, maar zag zijn elftal veel kansen missen in Nijmegen.

Vooral de eerste helft was Ajax heer en meester in de Goffert, maar ging het met een tussenstand van slechts 0-1 de kleedkamer in. Na de rust viel het even anders voor de Amsterdammers. "Zij krijgen één kans en het is een goal, ik denk dat we onszelf daar heel veel kunnen verwijten", begint een geïrriteerde Klaasen voor de camera’s van de NOS. "Als je 3-0 voor staat, dan heeft niemand wat te zeggen. We hebben hen in de wedstrijd gehouden, dat moeten we onszelf verwijten."

"We creëren vijf of zes honderd procent kansen, daar moeten er gewoon meer van in", vervolgt Klaassen, die met Jasper Cillessen een keeper bij de tegenstander zag die het goed naar zijn zin had. "Jasper pakte vandaag hele goede ballen, alle complimenten naar hem."

Wanneer Ajax een overwinning had geboekt, dan had het goede zaken gedaan op de ranglijst. Zowel Feyenoord, PSV en AZ speelden gelijk. "Misschien irriteert dat nog wel het meest, dat die andere ploegen het hebben laten liggen en wij kunnen er niet van profiteren. Qua spel is dit natuurlijk wel beter, maar een gelijkspel voelt voor mij altijd als een nederlaag. Zo hoort dat ook te zijn bij Ajax."