Transfernieuws

Domper voor PSV en Ajax: 'Danjuma hard op weg naar de Premier League'

Domper voor PSV en Ajax: 'Danjuma hard op weg naar de Premier League'

21-01-2023 07:17 Laatste update: 10:12

Arnaut Danjuma vertrekt op huurbasis naar Everton, meldt Fabrizio Romano. De Nederlandse vleugelaanvaller stelt hiermee meerdere clubs teleur, waaronder PSV.

Danjuma mocht ondanks zijn sterke vorm van vorig seizoen bij Villareal op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Nederlander had niet te klagen over interesse aangezien meerdere ploegen in de Premier League en de Eredivisie hengelde naar de diensten van de 25-jarige Danjuma. De keuze is echter gevallen op het kwakkelende Everton. Romano meldt dat de Nederlander zaterdagochtend de medische keuring zal ondergaan en daarna definitief voor een halfjaar zal worden gehuurd. In de huurtransfer is geen koopoptie opgenomen waardoor alle kaarten in de zomer weer open zullen liggen.

Met het aanstaande avontuur van Danjuma in de Premier League stelt hij meerdere clubs teleur. Voor PSV zal het na het wegvallen van Cody Gakpo en Noni Madueke een domper zijn dat hun beoogde opvolger voor een Engelse uitdaging kiest. Ook Ajax had interesse in de vleugelaanvaller, maar die prefereerde uiteindelijk een stap naar Engeland. Everton speelt zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen West Ham United, maar de kans is klein dat de Nederlander daarbij direct aanwezig is.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!