Nieuws

Simeone vergelijkt Memphis met Atlético-legende: 'Was ook explosief en sterk'

Simeone vergelijkt Memphis met Atlético-legende: 'Was ook explosief en sterk'

20-01-2023 17:47

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone kan niet wachten om met Memphis Depay aan de slag te gaan. De Nederlandse spits doet de Argentijn denken aan een ware Atléti-legende, namelijk Diego Costa.

Simeone spreekt vrijdag op de persconferentie, vlak nadat de deal met Memphis officieel was gemaakt. De Argentijn kijkt uit naar de samenwerking met de explosieve spits, die er in Barcelona niet meer aan toekwam. "Hij is hier gekomen met enthousiasme en de wens weer zijn beste vorm terug te krijgen. We gaan eraan werken om weer de speler te zien die hij in Lyon was. Daar heeft hij zijn kracht en zijn capaciteiten laten zien. We gaan hem weer in zijn beste vorm brengen en dan kan hij geven wat we zoeken."

Memphis mag gelijk grote schoenen vullen: de Nederlander moet het vertrek van João Félix doen vergeten en wordt al vergeleken met Diego Costa, die ruim 200 wedstrijden in het shirt van Los Colchoneros speelde. "Je kan hem vergelijken met Diego Costa, die een spits was die begon aan de zijkant, maar uiteindelijk centraal ging spelen omdat hij explosief en sterk was", besluit Simeone. Memphis wordt na Jimmy Floyd Hasselbaink, Kiki Musampa en John Heitinga de vierde Nederlander die in dienst van Atlético speelt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!