Nieuws

Uit zijn lijden verlost: Memphis verruilt Barça definitief voor Atlético Madrid

Uit zijn lijden verlost: Memphis verruilt Barça definitief voor Atlético Madrid

20-01-2023 14:04 Laatste update: 30-01-2023 15:17

Atlético Madrid heeft Memphis Depay uit zijn lijden verlost bij FC Barcelona. De Rojiblanco's hebben de Oranje-vedette op permanente basis overgenomen.

De overgang van Memphis naar Atlético is snel gegaan. De spits is gestrikt als opvolger van de naar Chelsea vertrokken João Félix, die het seizoen op huurbasis afmaakt bij een andere club. Toen de berichtgeving over de Portugees hardnekkiger werd, ging het balletje rondom de Oranje-international ook rollen. Atlético betaalt om en nabij de drie miljoen euro voor zijn nieuwste aanwinst, die tot 2025 heeft getekend in Madrid.

Hoewel het er lang naar uitzag dat Memphis niet mocht vertrekken uit Catalonië, zijn Barça-voorzitter Joan Laporta en trainer Xavi Hernández toch overstag gegaan. Dat is ergens ook wel een logische uitkomst, aangezien de Nederlander niet op veel speeltijd hoefde te rekenen in Camp Nou. De spits leek lang tweede keuze te zijn achter Robert Lewandowski, maar ook tijdens diens afwezigheid door een schorsing speelde hij niet. Xavi lijkt meer heil te zien in Ferran Torres als tweede spits, maar heeft er naar eigen zeggen nog wel graag een ander bij.

In Madrid zijn de speelkansen van Memphis een stuk groter. De club nam onlangs afscheid van een aantal aanvallers waar Félix er één van is. Naast de Portugees is ook Matheus Cunha vertrokken naar Wolverhampton Wanderers. Momenteel beschikt Atlético alleen over Álvaro Morata en Ángel Correa als aanvallers. Ook Antonie Griezmann behoort nog altijd tot de selectie, maar hij lijkt zich een linie terug te mogen gaan begeven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!