Nieuws

Meer details bekend in zaak Tadic-overval: peilbaken werd onder auto geplaatst

Meer details bekend in zaak Tadic-overval: peilbaken werd onder auto geplaatst

19-01-2023 14:24 Laatste update: 16:23

Het Parool heeft meer details naar buiten gebracht over de overval die in juli vorig jaar op Dusan Tadic werd gepleegd. Volgens het Openbaar Ministerie plaatsten de overvallers een peilbaken onder de auto van de Ajacied.

Tadic werd op 28 juli na een avond uit eten te zijn geweest bij zijn woning in de Van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid opgewacht door twee mannen, die zich verschuilden achter een dixi bij zijn woning. Beide mannen hadden een motorhelm op met omhoog geklapte vizieren.

De aanvoerder van Ajax had al snel door dat de mannen het op hem gemunt hadden en zette het op een rennen. De overvallers wisten de Serviër uiteindelijk in te sluiten, waarna Tadic een van de mannen een klap uitdeelde en weer wegrende. De aanvaller wist het Conservatorium Hotel te bereiken en waarschuwde daar de politie.

De mannen wisten waarschijnlijk waar Tadic was doordat er een peilbaken onder de auto van de aanvaller was geplaatst. Daarmee kan de GPS-locatie van de auto worden gevolgd. De peilbaken was twee weken eerder geplaatst. Bovendien was op camerabeelden duidelijk te zien dat er twee mannen stonden te wachten tot de Serviër thuis kwam.

In oktober zijn er twee mannen aangehouden. Op 2 februari doet de rechtbank uitspraak.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!