Nieuws

Guidetti blikt terug op Klassieker: 'Eén van slechtste duels die ik heb gespeeld'

Guidetti blikt terug op Klassieker: 'Eén van slechtste duels die ik heb gespeeld'

18-01-2023 12:52

Feyenoord gaat op honderd procent zeker winnen van Ajax, weet John Guidetti. De spits weet hoe het is om de Klassieker te winnen en denkt dat de Rotterdammers daar zondag weer van mogen proven.

In de editie van de Klassieker uit 2012 was Guidetti de grote man bij Feyenoord. De spits die destijds werd gehuurd van Manchester City maakte een hattrick in de door de Rotterdammers met 4-2 gewonnen wedstrijd. Gek genoeg is de Zweed niets eens zo te spreken over zijn prestaties tijdens dat duel.

"Om eerlijk te zijn was het een van de slechtste wedstrijden die ik dat seizoen heb gespeeld", begint Guidetti in gesprek met Voetbalzone. De aanvaller was voorafgaand aan het duel ziek, maar was net op tijd fit om in de basis te kunnen starten. "Het was te zien aan mijn spel, maar toch stond ik op de juiste momenten op de goede plek. Die bewuste dag zal ik nooit vergeten."

Als Guidetti terug in de tijd zou kunnen, zou hij dat doen. "Ik mis die tijd regelmatig", aldus de spits, die de tv zondag op zeker aanzet. "Ik ga de wedstrijd zeker bekijken. Ik blijf voor altijd fan van Feyenoord en wij zijn de twaalfde man. Feyenoord staat bovenaan en dat is de plek waar deze club hoort te staan", besluit hij.