Nieuws

Van Ginkel en Tadic eensgezind: 'We moeten als top-drie hierin meer samenwerken'

Van Ginkel en Tadic eensgezind: 'We moeten als top-drie hierin meer samenwerken'

21-12-2021 16:03

Marco van Ginkel en Dusan Tadic willen kunstgras permanent uit de Eredivisie verbannen. De PSV-aanvoerder stelt dat hij nooit meer zal spelen op de ondergrond, gezien zijn blessureverleden.

Van Ginkel stond tweeënhalfjaar aan de kant met een blessure. Uit voorzorg blijft hij vaak aan de kant als PSV op kunstgras speelt, maar in een kerstinterview van Voetbal International - waar ook Jens Toornstra en Tadic bij aanwezig zijn - onthult hij dat hij weigert om op nepgras te spelen. "Ik speel er niet eens meer op, na al mijn blessures. Het zou misschien wel kunnen, maar het voelt niet goed, ik houd onbewust in, dus dan denk ik: laat maar."

Tadic, die zich na het duel met Sparta Rotterdam al fel uitliet over de kunstgraskwestie, snapt de keuze van Van Ginkel. "Kunstgras slaat het hart uit het voetbal", stelt de Ajax-aanvoerder, die pleit voor meer inspraak bij de KNVB. "Daarom vind ik dat we als top-drie op dit vlak nog meer moeten samenwerken. Laten we het gewoon niet meer accepteren. Ook dit raakt weer de toekomst van het Nederlandse voetbal."