Degradatiezorgen Everton groter na nederlaag tegen concurrent Southampton

14-01-2023 18:12

Everton verkeert in zware degradatienood. De ploeg van manager Frank Lampard ging zaterdagmiddag in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Southampton. Het bestuur was daarbij opvallend genoeg niet aanwezig.

Dat was wegens veiligheidsoverwegingen. De situatie bij Everton, dat ondertussen op de een-na-laatste plek in de Premier League staat, is zo schrijnend dat meerdere supporters hun bestuursleden zouden hebben bedreigd.

Alsof de gifbeker helemaal leeg moest kwam er zaterdag dus ook de nederlaag tegen de directe concurrent. Southampton was en is na de zege nog steeds hekkensluiter, maar heeft weer perspectief. Everton kwam vlak voor rust via een kopbal van Amadou Onana nog wel op voorsprong, maar het mocht niet baten voor een zege. James Ward-Prowse trok de stand in de tweede helft direct alweer gelijk.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd toonde hij weer eens zijn handelsmerk met een puntgave vrije trap, waardoor de vierde en meer dan broodnodige zege voor Southampton een feit was.

Het programma van Everton ziet er bovendien zwaar uit. In de komende drie wedstrijden wachten achtereenvolgens West Ham United, Arsenal en Liverpool.