Liverpool kansloos ten onder tegen Brighton bij Premier League-debuut Gakpo

14-01-2023 17:54

Liverpool heeft zaterdagmiddag met 3-0 verloren op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Cody Gakpo maakte zijn officiële competitiedebuut, maar zag hoe zijn ploeg kansloos ten onder ging in The AMEX Stadium. Solly March was de grote man bij de thuisploeg.

Het bleek een dramatische middag te worden voor Gakpo en zijn teamgenoten. Vanaf minuut een werden The Reds naar achteren geduwd. Na twintig minuten kwam er eindelijk een offensieve poging van Liverpool. Gakpo dook gevaarlijk op voor het vijandige doel, maar kwam net iets te laat. Brighton leek vlak voor het einde van de eerste helft nog een strafschop te krijgen door een overtreding van keeper Alisson op Solly March, maar de VAR constateerde buitenspel.

De rust kwam als geroepen voor Liverpool, maar veel voordelen leek het er niet uit te halen. Zo bleek maar. Amper een minuut na de start van het tweede bedrijf was het deze keer wel raak voor Brighton. March tekende voor de verdiende voorsprong. Een kleine tien minuten later verdubbelde hij die hoogstpersoonlijk en wederom volkomen terecht.

Jürgen Klopp wisselde vier man tegelijkertijd en bracht met Ben Doak en Harvey Elliott nog wat aanvallende impulsen, maar het mocht niet baten. Danny Welbeck tekende in de 81e minuut met de 3-0 voor de genadeklap en zo een overwinning voor Brighton.

Door de driepunter klimt de ploeg van invaller Joël Veltman naar de zevende plek in de Premier League. Liverpool staat vooralsnog teleurstellend achtste.