FC Barcelona wint na strafschoppen en treft Real Madrid in finale van Super Cup

12-01-2023 23:05 Laatste update: 23:13

FC Barcelona heeft de finale bereikt van de Spaanse Super Cup. De halve finale van het toernooi werd na strafschoppen gewonnen van Real Betis. In de eindstrijd wacht het treffen met rivaal Real Madrid.

Bij Barcelona had Frenkie de Jong een basisplaats. Memphis Depay, die naar verluidt op het punt staat om te verkassen naar Atlético Madrid, begon op de bank. Barça begon sterk aan de halve finale en leek dan ook vroeg op voorsprong te komen. Een treffer van Pedri werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Betis werd een aantal keer gevaarlijk via uitbraken, maar doelman Marc-André ter Stegen stond een wereldpot te keepen. De goalie zag zijn ploeg op slag van rust de leiding pakken nadat Robert Lewandowski van dichtbij binnen tikte.

Barça was in de tweede helft de sterkere, maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Betis profiteerde daarvan en kwam via Nabil Fekir op 1-1. Na negentig minuten spelen was dat nog altijd de tussenstand en dus werd het verlengen. Ansu Fati leek de matchwinner te worden door de 1-2 binnen te schieten, maar Loren Moron maakte tien minuten later op heerlijke wijze weer gelijk: 2-2. En dus kwam het aan op strafschoppen. Ter Stegen stopte de penalty's van Juanmi en William Carvalho en hielp zijn ploeg naar de finale.