Nieuws

Sierhuis laat zich zien na jaar blessureleed: 'Het was een heerlijke rentree'

Sierhuis laat zich zien na jaar blessureleed: 'Het was een heerlijke rentree'

10-01-2023 07:24

Kaj Sierhuis stond zondag na bijna een jaar blessureleed weer op het veld voor Stade Reims. De 24-jarige spits scoorde twee keer in het bekerduel met Loon-Plage en lijkt weer klaar voor speelminuten.

Sierhuis scheurde bijna een jaar geleden de kruisbanden van zijn rechterknie en moest lange tijd revalideren. Sierhuis speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo en maakte zijn laatste doelpunt in februari. "Het was inderdaad een heerlijke rentree", stelt de spits tegenover De Telegraaf. "Hier heb ik lang naar uitgekeken."

De voormalig speler van Ajax kende met elf maanden een langer dan gebruikelijke revalidatietijd. "Ze hebben ook mijn kapotte buitenmeniscus moeten hechten. Dat was een pijnpuntje, omdat ik daardoor mijn rechterbeen de eerste acht weken niet mocht 'gebruiken'. Dat heeft voor vertraging gezorgd", meent de speler.  

Risicoloos was de invalbeurt van Sierhuis niet, maar de communicatie met de trainer is goed. "Het voordeel is dat ik met onze Belgische trainer William Still goed in het Nederlands kan overleggen. Hij zei: Mocht je na een half uur niet verder kunnen, dan kan ik je er altijd weer afhalen. We kijken wel hoe het gaat." Sierhuis hoopt woensdag weer minuten in de Ligue 1 te maken. "Als het nodig is, kan ik weer invallen. Weet je: het is heerlijk om er weer bij te zijn, in welke rol dan ook. Ik voel me eindelijk weer écht voetballer", besluit de spits.