Nieuws

Weghorst naar United is zeer reëel: 'Gaat gebeuren, maar hoop werk aan de winkel'

Weghorst naar United is zeer reëel: 'Gaat gebeuren, maar hoop werk aan de winkel'

09-01-2023 17:55 Laatste update: 18:50

Wout Weghorst vertrekt deze winter naar Manchester United, stelt Laurie Withwell in gesprek met VoetbalPrimeur in de uitzending van DoneDeal de podcast. Volgens de journalist van The Athletic wordt het alleen wel een gecompliceerde zaak en is er nog een hoop werk aan de winkel.

Afgelopen weekend was daar ineens het spel op de wagen voor Weghorst. Manchester United is concreet geworden om de spits die door Burnley aan Besiktas is verhuurd over te nemen. Volgens Withwell zit er inderdaad schot in de zaak.

"Het is zich aan het ontwikkelen. Je kon tijdens de manier van juichen tijdens zijn laatste goal van Besiktas aan alles zien dat Weghorst naar Manchester United wil. Erik ten Hag wil een spits, Weghorst wil naar United maar er is nog een hoop werk te doen", stelt de journalist, die doelt op de situatie tussen Burnley en Besiktas. "Besiktas moet overeenkomen met Burnley om de huur eerder te beëindigen. Daar moet financiële compensatie tegenover staan want Besiktas had ook nog een koopoptie van tien miljoen op Weghorst. Daar moeten ze nu ineens vaarwel tegen zeggen."

De Weghorst volledig uit de koker van Ten Hag komt, wordt door Withwell bevestigd. "Het is zeker een prioriteit voor Ten Hag. Hij wil een spits aangezien ze Cristiano Ronaldo hebben verloren. Cody Gakpo ging niet door omdat de Glazers (eigenaren van United, red.) geen geld beschikbaar wilden stellen, dus kijken ze nu in een lager segment. Volgens Ten Hag past Weghorst met zijn arrogantie in de positieve zin van het woord goed op Old Trafford. Het zal gaan gebeuren, maar er is nog een hoop te doen", besluit hij.

@voetbalnieuwsvn Is Weghorst de ideale spits voor Man United? 👀🔴 #weghorst #manchesterunited #burnley #vj #vjp #woutweghorst #manutd #besiktas #besiktaş #fy #fyp #azalkmaar #nederlandselftal #oranje #voorjou #tenhag #eredivisie #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依