Nieuws

Schreuder baalt: 'Was absoluut geen vrije trap, maar we moeten beter verdedigen'

Schreuder baalt: 'Was absoluut geen vrije trap, maar we moeten beter verdedigen'

08-01-2023 17:24 Laatste update: 17:25

Alfred Schreuder baalt van het puntverlies dat Ajax opliep tegen NEC, maar ziet voldoende perspectief. Onder meer Francisco Conceição is de hoofdtrainer goed bevallen.

Ajax kwam in Nijmegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en profiteert dus niet van het puntverlies van de concurrentie. "We hebben onze kansen gewoon niet onbenut. We hebben voldoende mogelijkheden gecreëerd om hier meer dan één doelpunt te maken", reageert Schreuder na afloop tegenover ESPN. Conceição was een van de uitblinkers aan de zijde van Ajax en dat viel Schreuder ook op. "Hij heeft een hele goede wedstrijd gespeeld. Veel dreiging en veel energie, dat is mooi om te zien."

De tegengoal viel uit een discutabele vrije trap. "Ik denk in eerste instantie dat het absoluut geen vrije trap is, maar aan de andere kant vind ik dat de scheidsrechter een hele goed wedstrijd heeft gefloten. Uiteindelijk moeten we die bal daar gewoon beter verdedigen", concludeert Schreuder, die Japser Cillessen zag uitblinken in Nijmegen. "Jasper is een geweldige keeper en dat laat hij vandaag ook zien, volgens mij redt hij gewoon een of twee zekere goals."