Nieuws

Real verzuimt koppositie te pakken door verdiende nederlaag tegen Villarreal

Real verzuimt koppositie te pakken door verdiende nederlaag tegen Villarreal

07-01-2023 18:14 Laatste update: 19:05

De eerste competitiewedstrijd van 2023 is voor Real Madrid eentje geworden om snel te vergeten. De Spaanse landskampioen verloor op bezoek bij Villarreal met 2-1 en daarmee voor de tweede keer in het huidige La Liga-seizoen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kon de koppositie pakken, maar liet dat na.

Real, dat voor het eerst in de clubhistorie zonder een Spanjaard in de basiself begon, wist in de eerste helft al nauwelijks potten te breken. Het was mede daarom Villarreal dat vanaf het begin al de toon sloeg. Alex Baena, Dani Parejo en Francis Coquelin waren dichtbij de eerste treffer van de middag.

Die viel echter pas in de beginfase van de tweede helft. Een verkeerde pass van Ferland Mendy werd onderschept door de thuisploeg, waarna in een snelle tegenstoot Yeremi Pino de 1-0 tegen de touwen schoot. Een klein kwartier later trok Karim Benzema middels een dubieuze penalty de stand weer gelijk. Het mocht echter niet baten, want Gerard Moreno schoot twee minuten daarna eveneens vanaf de penaltystip raak.

Behalve dat Samuel Chukwueze er in de absolute slotfase nog 3-1 van kon maken, gebeurde er vrijwel niets meer. Arnaut Danjuma viel twee minuten voor tijd in bij El Submarino Amarillo en mistte een enorme kans voor leeg doel.

Zo verzuimt Real de koppositie in de Spaanse competitie weer te veroveren. Die is momenteel in handen van FC Barcelona. Beide ploegen hebben dertig punten, maar de Catalanen hebben nog een wedstrijd te goed. Zondag om 21.00 uur staat de topper tegen Atlético Madrid op het programma.