Reactie

Schreuder gaat voor het eerst in op Blind-move: 'Ik heb Blind niet meer gezien'

Schreuder gaat voor het eerst in op Blind-move: 'Ik heb Blind niet meer gezien'

06-01-2023 14:45 Laatste update: 15:02

Alfred Schreuder naar eigen zeggen een normale band gehad met Daley Blind. De trainer van Ajax ging op de persconferentie richting NEC-uit in op de transfer van de kersvers Bayern München-speler.

De transfer van Blind naar Bayern München kwam donderdag geheel uit de lucht vallen. De linkspoot en Ajax gingen eerder in goed overleg uit elkaar, een beslissing die na het WK werd genomen. De timing daarvan is opvallend, aangezien hij voorafgaand aan het WK een aantal keer werd gepasseerd door Schreuder.

"Ik heb Blind niet meer gezien", begint Schreuder op de persconferentie. De Ajax-trainer stelt dat de keuzes die hij voorafgaand aan de winterstop maakte het proces wellicht hebben versneld. "Er is een keuze gemaakt. Daley heeft ergens om gevraagd en dat heeft in een heel mooie transfer naar Bayern geresulteerd. Dat is heel mooi voor hem. Wij willen graag verder. De laatste weken maakte ik andere keuzes en dat heeft het proces misschien versneld."

Van een verstoorde relatie met Blind is volgens de trainer geen sprake. "Blind heeft niets laten blijken naar mij", aldus Schreuder, die het wel zou snappen wanneer de verdediger dat wel had gedaan. "Ik vind het normaal dat als je niet speelt, niet blij bent. Ik heb een normale band gehad met Daley."