'Dit is geen Jürgen Klopp-team, misschien is het de Nederlandse manier van denken'

'Dit is geen Jürgen Klopp-team, misschien is het de Nederlandse manier van denken'

3 januari om 11:14

Jamie Carragher vindt dat Liverpool FC niet meer volgens de speelwijze van Jürgen Klopp speelt. De Liverpool-icoon speculeert dat Pepijn Lijnders ervoor gezorgd heeft dat er te veel waarde aan balbezit wordt gehecht.

"Ik heb het gevoel dat we kijken naar het Liverpool van de eerste jaren onder Klopp", aldus Carragher bij Sky Sports. "Het was toen altijd een probleem dat Liverpool, wanneer het in balbezit was, kwetsbaar was voor de counter. Maar ik weet niet wat er op het middenveld is gebeurd. Liverpool heeft de afgelopen 4,5 jaar slechts één goede middenvelder binnengehaald, met Thiago. Daar krijgen ze nu de rekening voor gepresenteerd.'

Mogelijk is de rol van Klopps assistent te groot volgens de oud-verdediger. 'Ik weet niet of er een bepaalde invloed is van Pep Lijnders, die veel zeggenschap heeft', speculeert Carragher. 'Misschien is het een Nederlandse manier van denken, dat je altijd de bal moet hebben, of dat ze altijd kleine aanpassingen moeten blijven doen omdat tegenstanders ingespeeld zijn op ze."

"Ik weet nog hoe het tijdperk van Klopp begon, met een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-0 in oktober 2015, red.). Vergeet de kwaliteit van de spelers. De spelers sprintten voortdurend over het veld en we dachten vooral: wow! Ik zie spelers van Liverpool nu niet meer sprinten en tegenstanders vastzetten, maar ze staan nog wel hoog op het veld. Dit is geen Liverpool-team. Dit is geen Jürgen Klopp-team", concludeert Carragher.

Liverpool verloor maandagavond met 3-1 uit bij Brentford. The Reds staan daardoor zesde met 28 punten. Twee punten minder dan nummer vijf Tottenham Hotspur.