Nieuws

Gakpo moet 'groeien' en 'wennen' bij Liverpool: 'Geen wedstrijd is gegeven daar'

Gakpo moet 'groeien' en 'wennen' bij Liverpool: 'Geen wedstrijd is gegeven daar'

03-01-2023 10:53

Cody Gakpo zal zich aan moeten passen aan de intensiteit in de Premier League bij Liverpool FC, verwacht Boudewijn Zenden. De oud-speler van The Reds laat in gesprek met VoetbalPrimeur weten wel vertrouwen te hebben in de van PSV overgekomen aanvaller.

Zenden benadrukt dat het niet om de hoeveelheid wedstrijden gaat, maar meer om de intensiteit. "Niet zozeer de frequentie van het spelen", aldus de oud-voetballer. "Dat doen we in Nederland natuurlijk ook regelmatig: drie duels in de week met Europese competities erbij. Wat wel de uitdaging is, is de intensiteit waarmee dat gebeurt in Engeland."

"In de Premier League is het zo dat of je nou tegen de nummer drie of nummer één na laatst speelt: je moet altijd volle bak gaan", vervolgt Zenden. "Er is geen wedstrijd die zomaar gegeven is. Dat wordt wel de uitdaging, om op die intensiteit elke drie dagen een wedstrijd te spelen."

Toch heeft Zenden er alle vertrouwen in dat de van PSV overgekomen aanvaller zal slagen bij Liverpool. "Ik denk wel dat Gakpo dat kan. Dat moet hij ervaren, daarin groeien en er ook aan wennen."

In de video wordt ook de vergelijking getrokken met Steven Bergwijn en Memphis Depay. Bekijk het item hier:

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!