Nieuws

'PSV zoekt na Gakpo-exit naar versterkingen, stabiliteit en zekerheidjes'

'PSV zoekt na Gakpo-exit naar versterkingen, stabiliteit en zekerheidjes'

02-01-2023 07:07 Laatste update: 07:07

PSV wil in de eerste maand van het nieuwe jaar versterken na het vertrek van Cody Gakpo. Algemeen directeur Marcel Brands gaat ook op zoek naar een nieuwe directeur voetbalzaken.

Volgens het Eindhovens Dagblad bekijkt Brands de komende weken hoe het geld van de transfer van Gakpo zal worden besteed. Trainer Ruud van Nistelrooij ziet graag een versterking komen, maar de oud-spits stelde eerder ook al hoe belangrijk het is dat PSV niet nog meer spelers verkoopt. Er werd onder meer naar David Fofana van Chelsea gekeken, maar op dat gebied staat nog niets vast.

Brands wil in januari de gesprekken opstarten om een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen. Als algemeen directeur schrok Brands van de huidige stand van zaken bij PSV en heeft de topman zich vaak bezig gehouden met het technische beleid, iets wat in zijn ogen niet de bedoeling is. Brands is van mening dat de hoogte van de salarissen en de afschrijvingen op transfersommen beide te hoog zijn in vergelijking met de inkomsten van de Eindhovense club. 

Op de rechtsbackpositie moet Jordan Teze zijn waarde gaan bewijzen. Daarnaast hoopt PSV dat Armando Obispo een topjaar gaat beleven en dat Noni Madueke eindelijk 'los' is.