Nieuws

Klaassen gaat in op reserverol bij Ajax: Blijf rustig als het even niet gaat

Klaassen gaat in op reserverol bij Ajax: "Blijf rustig als het even niet gaat"

17-12-2021 13:59

Davy Klaassen is bij Ajax bezig aan zijn tweede seizoen sinds zijn terugkeer. De Oranje international bespreekt zijn huidige reserverol en gaat in op het hoge niveau van trainingen bij de hoofdstedelingen.  

In gesprek met Ajax Life, bespreekt Klaassen zijn terugkeer. "Ajax blijft voor mij altijd speciaal en ik wilde spelen op een hoger niveau. De Eredivisie is dat misschien niet, maar de trainingen bij Ajax zijn van een hoger niveau dan bij Everton of Werder Bremen." 

De middenvelder raakt niet meteen in paniek, nu Steven Berghuis de eerste keus op de nummer tien-positie is geworden. "Blijf rustig als het even niet gaat zoals je gehoopt of verwacht had. Een carrière kent soms dieptepunten. Daar moet je mee kunnen omgaan. Rustig blijven is het enige juiste", refereert de 31-voudig international aan zijn huidige reserverol en die hij tijdens zijn dienstverband bij Everton geregeld ervaarde.  

Zondag staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in de lege Kuip om 14.30 uur. Beide ploegen hebben 36 punten verzameld en kijken tegen een achterstand van één punt op koploper PSV aan. Waarschijnlijk begint Klaassen vanaf de bank in de eerste Klassieker van dit seizoen.