Nieuws

'Messi wil wereldbeker tonen in Parijs, club aarzelt om toestemming te geven'

'Messi wil wereldbeker tonen in Parijs, club aarzelt om toestemming te geven'

22-12-2022 09:03

Lionel Messi is van plan de wereldbeker te tonen bij zijn terugkeer naar Paris Saint-Germain. De clubleiding aarzelt echter toestemming te geven vanwege voor de hand liggende redenen.

Volgens Goal.com wil de Argentijn de wereldbeker tonen aan de fans van PSG wanneer de tweede seizoenshelft wordt hervat. Argentinië won in de WK-finale van Frankrijk en daarom kan het tonen van de wereldbeker op zijn zachtst gezegd de nodige ergernissen oproepen. Kylian Mbappé, icoon van de club, scoorde drie keer in de finale, maar dat was onvoldoende voor de overwinning.

De club is bang dat het meebrengen van de wereldbeker provocerend kan zijn voor de Franse fans die nog teleurgesteld zijn in de uitschakeling op het WK. Frankrijk won in 2018 het WK van Kroatië, maar kon die titel niet prolongeren in Qatar. Voor Neymar Jr en Achraf Hakimi, twee andere sterspelers van PSG, kan het tonen van de wereldbeker ook tot kwade reacties leiden. Neymar werd verrassend in de kwartfinale uitgeschakeld, Marokko werd vierde op het WK.