Nieuws

Vermeer voor even terug in Rotterdam-Zuid: ex-sluitpost revalideert bij Feyenoord

Vermeer voor even terug in Rotterdam-Zuid: ex-sluitpost revalideert bij Feyenoord

20-12-2022 14:58 Laatste update: 14:58

Kenneth Vermeer is gespot op het trainingscomplex van Feyenoord. Het contract van de ex-sluitpost van de Rotterdammers loopt ten einde bij FC Cincinnati en hij revalideert momenteel bij de Stadionclub.

Vermeer werd afgelopen zomer geopereerd aan een gescheurde borstspier en zat sindsdien niet meer bij de wedstrijdselectie van FC Cincinnati. Hij is niet de eerste ex-keeper die met open armen is ontvangen in Rotterdam. Onlangs bood Feyenoord Nick Marsman ook al de kans om fit te blijven. De sluitpost van Inter Miami CF mocht zelfs mee op trainingskamp naar het Portugese Lagos.

Vermeer stond van 2014 tot 2020 onder contract bij Feyenoord. Bijna drie jaar geleden maakte hij een transfer naar Amerika. De 36-jarige sluitpost stond één seizoen onder de lat bij Los Angeles FC, waarna hij in de lente van 2021 transfervrij naar Cincinnati verkaste. 

De voormalig Oranje-international is dus voor even terug op het oude nest. De geboren Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij uiteindelijk ook het doel verdedigde. Vermeer maakte in september 2014 de gewaagde overstap naar Rotterdam-Zuid. In totaal speelde hij 133 officiële duels voor Feyenoord.