Nieuws

'Fitte' Dijks meldt zich op trainingsveld in Arnhem: 'Beetje een valse start'

'Fitte' Dijks meldt zich op trainingsveld in Arnhem: 'Beetje een valse start'

16-12-2022 13:27

Mitchell Dijks staat voor zijn rentree in de Eredivisie bij Vitesse. De verdediger raakte na drie trainingen lang geblesseerd en moest herstellen van een operatie aan zijn meniscus, maar traint inmiddels weer mee met de groep en zegt zich elke dag beter te voelen. 

Dijks gaat in op zijn periode bij Vitesse tegenover ESPN. "Ik heb een beetje een kutstart gekregen. Ik kom net bij Vitesse en drie trainingen later raak je geblesseerd aan je meniscus. Dan ben je anderhalve maand verder en ga je rustig met je team verder, nu zit ik weer volop in de training."

De verdediger verklaart dat het goed met hem gaat."Per dag gaat het een stuk beter. Ik heb natuurlijk een operatie gehad. Al kijk ik naar eten, ben ik een kilo zwaarder. Op een gegeven moment moet je ook weer afvallen. Ik ben nu fit, maar conditioneel en qua voetbalritme nog niet. Ik voel steeds meer dat ik weer in dat ritme kom."

De oud-speler van Ajax is blij weer terug te zijn in Nederland. "Ik heb een positieve mind en dat wil ik zo houden. Ik ben dicht bij mijn familie en dicht bij mijn moeder, daat gaat het nu om. Ik heb natuurlijk vier jaar in het buitenland gezeten. Het is goed voor je zelfontwikkeling, maar ik heb ook eenzame dagen gehad. Ik doe nu alles wat ik voor mijn mind kan doen, in Italië kon dat niet echt."

Dijks ziet een groot verschil ten opzichte van de trainingen in Italië. "Op Nederlandse velden train je veel harder dan in Italië, daar is het meer tactisch. Ik ben een diesel, op een gegeven moment zit je erin en dat is wel echt een verschil."