Nieuws

Seedorf lyrisch over Messi: 'Hem met Mbappé vergelijken zou respectloos zijn'

Seedorf lyrisch over Messi: 'Hem met Mbappé vergelijken zou respectloos zijn'

15-12-2022 19:37

Clarence Seedorf vindt dat Lionel Messi het verdient om wereldkampioen te worden. Daarnaast vind hij het respectloos om de Argentijn te vergelijken met Kylian Mbappé. Dat laat de oud-middenvelder weten tegenover RMC Sport.

Argentinië tegen Frankrijk betekent ook de confrontatie tussen Messi en Kylian Mbappé, maar volgens Seedorf zijn de twee niet te vergelijken. "Dat zou respectloos zijn richting Messi. Mbappé heeft het geweldig gedaan en ik zie hem graag spelen. Als hij de bal heeft, weet je dat er iets magisch gaat gebeuren. Maar hij is een ander type speler dan Messi. Messi kan de wedstrijd op elke plek in het veld beslissen, Mbappé speelt dichter bij het doel omdat hij daar het verschil maakt."

Seedorf hoopt wel nog lang te kunnen genieten van de pas 23-jarige Mbappé. "Zoals we in de laatste wedstrijd hebben kunnen zien, gebeurt er iets magisch als hij de bal heeft. Ik hoop dat hij zo doorgaat, want hij is nog jong en het is een genot om hem te zien spelen. Maar we moeten niemand met Messi vergelijken."

Volgens Seedorf verdient Messi de wereldtitel. "De voetbalgoden geven Messi nog een laatste kans om te winnen wat hij verdient. Maar de Argentijnen zullen hard moeten werken, want de Fransen verdedigen hun titel en zijn nog beter dan op het WK van 2018."